***

Тимур Яровский
Скажи мені, тінь,
Чому маю тільки лінь?
Чому не працюю над собою?
Я би міг поділитись світлом з тобою,
Але у мене його не більше, ніж маєш ти;
Та і взагалі,
Можливо милий Я тільки уві сні?
Та ні, це просто хтось недобачив;
Заблукав у пошуках цвіта папороті у собі,
Мені казали, що вона цвіте,
Та Я і сам бачив...
Може не так життя своє розтлумачив?
Чи просто дурний?
Головне, що розум мій
Зі мною;
Куди ти зникла тінь?
Хто налякав, хто прийшов за тобою?
Чи це за мною?
Забираючи тебе,
Найтемніше, що у мене є,
Бажають зробити мене світлим?
Бажають зробити мене свідком
Твого вбивства?
Бо не справляюсь сам;
Чи просто сонце засвітило?
Аби зігріти моє тіло,
Виснажене духом палким,
Ні
Щоб поділити світло й тьму у мені навпіл.

23.08.14