дом

Ива-Веха
тебе никогда не стать моим домом
такой далекий и неродной
город
пронизанный пустотой

тебе никогда не стать моим телом
мне - твоею душой
целым единым

я - сознание в мертвом теле
сквозь плотно сжатые губы крик
я кричу, вот прямо сейчас
кричу

*
мы - адно
ты - не мае, я - не твае
але ты ува мне, я з табой
так, мы побач
пабач мяне
прабач мяне

пра бацькаўшчыну не думай
толькі мой белы холад адчувай
і гэты смурод чалавечы

пой ува мне свае песні
хай яны глохнуць у небе
хай прападаюць

я ўсе знішчу, усе скончыцца
усе твае малюнкі на сабе знічтожу

і цябе не стане
і ты станеш мной