Игра...

Алла Зенько
Красимир Георгиев «ИГРАТА»
http://www.stihi.ru/2012/02/26/9630

И започнахме странна игра
ненадейно и скоропостижно,
неграмотници в любовта,
сплели бледи ръце във верижна
и лъжлива банална ръжда.

От играта ни нямаше нужда –
пеперудата на свещта
близка ли е или е чужда?
Правилата от брачен живот
с равнодушие ще ни подсещат,
за логичния изход – развод.
Свърши играта на вещици.

Пеперудата ще изгори
над свещта с мимолетно откритие
на закона, че има игри
без финал, а и без победител.
                Написано: 30.09.1975 г
Игра... без финала (русская версия)

Столь странною была игра,
внезапна и скоропостижна...
Любовь изучая с нуля,
мы путались в ржавчинах жизни.
И руки, окованы в цепь,
летать не смогли... над свечою.
Она же пылала теплом и
светом манила влюблённых.
Но правила брака, увы,
вели равнодушно к разводу
и к холоду страстной игры,
которую звали любовью!
И бабочкой, вдруг осознав
закон мимолётных открытий,
пришли мы... к началу-начал
игры проигравших:
        без финала событий!

Алла Зенько
8.08.2014

фото из интернета