Так гiрко, тяжко менi мамо...

Владимир Прохода
             Натхнення тут:
             http://www.stihi.ru/2014/07/04/9280


Так гірко, тяжко мені мамо,
Душа і серденько болить,
Та в тебе теж щемить так само,
Від крові, горя, лихоліть...

Бо паничі жирують всюди,
А не покірним, мнуть чуби
І кажуть, що вони не люди:
Непотріб, виродки, раби.

Та й ті, хто їх не  возвеличить,
Діяння їхні, до небес,
Хто царство, владу їм не зичить,
Тортури матимуть, арешт...

Невже й насправді кепські справи,
Так задурманили народ,
Що вже від імені держави,
Життів лишають та свобод?

Ой мамо, мамо, що робити?
Порадь  синам своїм, дочкам,
В ладу з сумлінням хочуть  жити,
Твоїм вклонятися стопам.


 П.В.М.      6.09.2014г.