Старый да малый

Марина Планутене
Старенькая,
Ты не можешь нагнуться
И тебе нужна помощь,
Чтобы вымыться.
Ты стесняешься дочери,
Но доверяешь внучке
Своё старое тело.
Я бережно поднимаю
Пустые мешочки твоих грудей
И мягко тру морщинистую кожу,
Думая, что во всем белом свете
Нет никого ближе тебя...

***

Bathing

Your back is not supple anymore,
And you need help bathing.
You are shy and don’t trust your daughter
With your old body, but trust your grandchild.
I carefully lift these empty pockets of your breasts,
Softly rub your wrinkled skin, thinking
That I have nobody so dear
In the world.