Особа

Павлина Станчева
***
С две ризи на гърба,
едната от които вчера си му дал,
се изживява вече като кардинал.
***
Живурка си в партийната утроба
с морал съмнителен една особа,
интриги като лабиринти рови
и с политика бизнеса отрови.