Звуки ночi

Олександр Шевченко
Я з давніх пір любив той час, коли приходить ніч до нас,
І день, нарешті, засина коло притихлого вікна.
Зібрати всі думки мої допомагала ніч мені,
І, щоб забути гамір дня, я двері в зорі відчиняв.

Крізь ночі музику живу я до світанку допливу,
І яскравіше зазвучить там кожне слово, кожна мить.
Щоб помістився світ увесь під чорним куполом небес,
І, щоб забути гамір дня, я двері в зорі відчиняв.

Звуки ночі, звуки ночі, таємничі і прозорі,
Звуки ночі, звуки ночі, недосяжні, наче зорі,
Звуки ночі, звуки ночі, як світів далеких пісня,
Звуки ночі, звуки ночі, спить земля, свята і грішна.

Я слухав ніч, ніч малював,
Я віч-на-віч з нею стояв.

2009