Зоопарковий майдан

Иннокентий Фривольный
ЗООПАРКОВИЙ МАЙДАН.

Був у місті зоопарк,
Де живуть тварини.
Якось вибухнув від свар
Як вся Україна.

Звіри, змії і птахи
Теж творять майдана,
Травоядні  й хижаки,
Бо мета бажана.

Всі бажають у EAZ*.
Кажуть, буде ліпше.
А дирекцію як раз
Це і не колише.

Та дирекція була
Ледацюги дивні!
Крала, десь хабар брала,
Ще й консервативна.

Кажуть – вам на по зубам –
Звіри не людини!
Переміг усіх майдан –
Вільнії тварини!

Перше діло для тварин –
Обирати владу!
Обсудити кожний чин,
Кожную посаду!

Нову владу з низини,
Щоб настала згода.
Тож турецького вони
Вибрали удода.

І у внутрішніх ділах,
Чин не для невдахи,
Стала їми керувать
Мавпочка авахи.

В оборону – пацюка,
В бізнес – крокодила,
До харчів взяли вовка…
Всім посад зробили.

Кожний напрям має роль,
А над усіма щоб
Головний хай буде кроль,
Якщо не ледащий.

Кролик чин свій зрозумів,
Швидко прийняв позу.
Окуляри начепив –
Зовсім став серйозний!

А тепер оберемо
Головну тварину.
Ту, щоб втілила само
Символ України.

Сварки, бійки, шум і гам –
Мавпи хочуть бути!
Гамадріл і павіан.
Кажуть, майже люди.

Але товстий бегемот
Врізав їм по пиці
І сказав: «Лиш МАЙЖЕ, от!
А не українці!

Досить галас без кінця,
Сварки хаотичні.
Буде в нас тварина ця
Більш патріотичной!

Жовто-синю натягнуть
Просто вишиванку –
Треба глибше колупнуть
В нашім зоопарку!

Українець поважа
Котрую тварину?
Що найбільше всіх бажа?
Знають всі – свинину!»

Стихла враз громада вся –
Дуже річ серйозна!
І обрали порося,
Ще й одноголосно.

Порося зазначив всім,
Кожної тварині,
Проспівали звіри гімн.
Слава Україні!

- Я не просто порося,
А тепер в посаді!
Українська мрія вся:
Сало в шоколаді!

Тому всіх тепер просю,
Я не кролик Сенька,
То звертайтесь «Поросюк».
Або «Поросенко»!

Не сумуй і не бентеж,
А радій, тварино!
Пообрали Раду теж
Для балаканини.

Поділили всі чини
До іншого разу.
І тепер крокуєм ми
Шляхом до EAZу!

*EAZ – Европейская ассоциация зоопарков и аквариумов.