Дицделла шайт1анаш

Лема Мисирбиев 2
Дицделла шайтIанаш

Буьрсачу цIерга мохк,
къонахий «луьйсуш»,
Муьлш бу-те ихкинарш
кхолламаш вайн?
Хьарамчу рицкъане
цIийза – са туьйсуш,
Буо-берийн цIий Iанош
белхийнарш нах?

Муьлш бу-те «юпканах
хеча» а хуьйцуш,
Де эшча - шалхалло
къарбинарш дуй?
КIезанах хьесталуш,
мерза мотт буьйцуш,
Миска нах лебина,
эхь доцу къуй?

Эшаман къурд бина
дIавахча мостагI,
Паччахьо кховдийнарш
рогIера дарж,
Мохк ларбеш баьгначийн
Ца бинарш хастам,
Муьлш бу-те, кхаьрдинарш,
Дицдина даш?

Маршонан са къуьйлуш,
талораш дина,
Ца Iебаш багийнарш
исбаьхьа мохк,
Тахна а, тебаш берш
мискачийн къинна,            
Муьлш бу-те, юха а,
баьккхинарш тIом?

Дицделла «шайтIанаш»
даржашка гIерта,
ХьогIечу замано
кхардаме хьуьйш,
Яхь йоцуш даьржа уьш
мискачийн текха,
Вайн йоцчу самонна
сема ду уьш.