До Дня Незалежностi

Лариса Лорнет
Стелились шляхом рушники до ніг
Для визвольних, для переможних віх.
На честь твою Хрещатиком парад
Провів колону в бій, що йшов поряд...

В твою колиску зіронька світила,
Що води сині небом освятила.
Ти мужність із буремності брала
І в двадцять три прекрасною зросла...

Ми переможем, - ти ж у нас одна,
Державну міць згуртовує війна,
А ворогам не буде вороття -
Із Стусом прожене саме життя!
Над берегами вічної ріки
Героям слава! – пролуна в віки!