Нi, я не маю права просто жити

Татьяна Ахинько
    Ні, я не маю права просто жити,
    По течії пливти увесь свій вік.
    Від пелюшок до вічності любити
    І берегти Господь мені нарік

    Мою країну милу, рідні землі,
    Де мати народила й сповила,
    Де люди працьовиті, сильні, вільні,
    Й козацька слава ще не вiдцвіла.

    Повинна я іти у ногу з часом,
    Долаючи багато перешкод,
    Із вірою, з моїм народом разом,
    Не прагнучи високих нагород.
 
    Одвічна ти, любов, до Батьківщини,
    Ти - суть моя, і ти - єство моє!
    Це гордість, гідність кожної людини,
    Яку Господь з народження дає!