Хочу? Мушу?

Петр Коваль
Є тяга ще, та краще не…
В чім сенс в пусту травити душу?
Там вже і так панує суша.
Що не минулось, промайне,
Все недорушене дорушу.
Йти в ногу з часом це одне,
А інше, хочу я, чи мушу?
Ніхто не змусить, а хотіти
Немає сили – нігілізм.
Щось десь не так у цьому світі,
Ним править не любов, цинізм.