Пiянiна

Владимир Кабердин
 Каб месяцовую санату,
 лунаю так,
 паслухаць мне
 на беларускай мове нашай...

 МузЫка дрэнны так пяе.

 Няма ні слыху,
 ні аргану
 пад паслухмянаю рукой.
 Але спяваю ўсё ж упарта.
 Я так хачу,
 няхай з другой.
 Няхай другі мяне пачуе,
 каб не аднОму мне спяваць!
 Няхай.
 Магчыма не адчуе.
 Лунаць,
 дык так,
 каб адчуваць.