До Дня незалежностi Украiни

Геннадий Сивак
До Дня незалежності
України.

Як я люблю тебе Вкраїна,
Моя  чудова і свята,
Дитинства  ніжна  батьківщина,
Де сяють в посмішках вуста.
Танцюєш гарно і співаєш,
Щей   працьовита і проста,
Все зле миттєво забуваєш,
У Майбуття веде мета.
Хоч  терпиш біль на жаль віками,
Але ти вільна у думках,
Бо  не жартуєш з ворогами,
Та невідомий тобі жах.
У сорочках, у вишиваних,
Під сонцем  ясним  золотим,
Зустрінеш друзів лиш бажаних,
Запросиш їх в гостинний дім.
Люблю я Київські каштани,
Та верби, що поклони б'ють,
Та краєвиди  мальовані,
Людей, люблю, що тут   живуть.
Як я люблю тебе Вкраїна,
Назавжди в серці  у моїм,
Щаслива трепетна родина,
Як радий успіхам твоїм.


Автор  Геннадій Сівак.
24  серпня  2014 року.