Кызыма-йолдызыма

Ирида Акалы
Бортек кенэ иде Энжекэем,
Ята иде кайчан бишектэ,
Буген исэ усеп буйга житкэн
Булган икэн унсигез дэ.

Фэрештэлэр иннэренэ кунып
Хэрчэк сине саклап йоретсен,
буен белэн акылын да уссен
узен белэн булсын тэуфигын.

Игелекле бул син эти-эниенэ,
Ярдэмче хэм терэк энелэренэ,
Мэрхэмэтле була бел кешелэргэ,
Изгелеклэр чэч янэшэндэгелэргэ.

Йоргэн юлларын актан булсын,
Телэклэрен булсын канатлы,
хыялларын тормышка ашып торсын,
Бэхетлэрен булсын гел парлы.