Мать Европа на белорусском языке

Микола Трофимчук
Маці Еўропа

Спалі, братове, доўга мы ў пушчах,
Потым драмалі ў затхлай дрыгве.
Вецер Свабоды пушчу раструшчыў
І на шырокі прасцяг нас заве…

Ўстанем з каленяў, выправім спіны,
Скажам скрозь грозны, радасны гул:
“Маці Еўропа, калыска ліцвінаў,
Перад табой мы ў вечным даўгу!”

Поруч з братамі ды па-суседску
Чару паднімем за Беларусь…
Помняць ліцвіны род свой шляхецкі,
Дух беларускі будзіць зару!