Хуьрерин тариф

Зарина Мустафаева
Сулейманан районда заз,
Са хуьр ава зун хайи.
Гуьрчегвилиз гаф авач гьа,
Яшамишрай куьн зи Бутар!

Иер рушар мецер ширин,
Гадаярни вик\егь,хци.
Акъсакъалар лап-лап кьуьзуь,
яшамишрай куьн зи Бутар!

Хатур-гьуьрмет авазва чахъ,
Мугьманарни галазва чахъ.
Къайи ятар амазма чахъ,
Яшамишрай куьн зи Бутар!

Диде авачир велед дахьуй,
Мич\и вилер квез мад такуй.
Эл-эллемин хъуьрез рахуй,
Яшамишрай куьн зи Бутар!

Мел-мехъерар гьамиша хьуй,
Тостар лугьуз шадвилер хьуй.
Квез Аллагьди сагъ чанар гуй,
Яшамишрай куьн зи Бутар!

Чи патаг гва са хуьр Испик,
Са куьнални жедач уьскуьк.
Авазва вахъ"Къажгъан булах",
Жеда вичихъ мугьман булах.
Аллагьди хуьй куьн Испикар!

Са ч\авузни дахьуй пашман,
квехъ дахьурай гьич са душман.
Гьамиша хьуй куьн гуьлуьшан,
Куьн галачир югъ перишан.
Аллагьди хуьй куьн Испикар!

Заз зи ватан лап к\ан я к\ан,
Ам пата гуз гьазур я чан.
Хуьруьнвияр пара хъсан,
Яшамишрай куьн зи Бутар!
Аллагьди хуьй куьн Испикар!