ПРОВ НЦ АЛКА

Миша Стан
ПРОВІНЦІАЛКА

Дівчина з одного села
Поїхала до міста
Хорошою вона була
Вчилась на економіста

Провінціалка вона
провінціалка
Була красива як фіалка
Та хотіла стати світською
левицею
Дурна слава пішла столицею

Поїзд "Мукачево-Київ"
Розділив на дві частини
Без жалю він виїв
Життя бідної дівчини

Про батьків забула
І за шкільних друзів
Думала що все здобула
Вивчившись у ВУЗі

До рідного села
Докотилась слава
Як вона у Києві жила
Стала як шалава

Стала простою дівкою
І у тому дусі
З легкою поведінкою
На лавці шепчуться бабусі

Стало соромно батькам
Що їхня доня рідна
Продає любов дядькам
На все вона згідна

А вони ж її ростили
Вчили Божому закону
Та погані друзі розпустили
І вона скотилась по наклону

Відреклись батьки від неї
І вона їм вже не дочка
Хай живе собі в Києві
І робить все що хоче точка

Ой дівчата не ходіть
Тим шляхом широким
І такого не робіть
Хай буде вам це уроком

Знаєте як буде важко
Вашим татові і мамі
Як їм буде тяжко
Ви побачите це самі

Не вбивайте ті надії
Що батьки у вас вкладають
Контролюйте свої дії
Бо від них усі страждають

Автор: Михаил Стан, с. Івання, Ровенская область, 10 августа 2014 г.