Больш ни коли не напьюся

Станислав Тарашкевич
Пашкадуй  мяне  Гануля
Пашкадуй мяне не лайся
Там  дзе пьюць больш ні нагой
Хлусіш зноў ты мне,  прызнайся 
            З ранку цяжкае пахмелье
            Усё ўнутры агнём гарыць
            Гарэлка злоснейшы наркотык
            Хоць забі не буду піць
Так прад  Аняй  спавядаўся
Пасля п'янкі   Фядот  наш
Тьфу не веру;"кажа Аня " 
У  гэты з пьянага кураж
            Ты апошні раз павер мне
            Просіць жонку наш Фядот
            Больш  ніколі не напьюся
            Не адкрыю нават рот
Сколькі раз ты абяцаеш
Што не возмеш больш у рот
Дзе ўчора зноў напіўся
Пустабрэх ты абармот
            Нам з Валерай было трэба
            Звяр'ю  венікі развесці
            А пасля нялёгкай працы
            Селі трохі мы паесці
Усё Валера недавярак
Збіў мяне сабачы сын
Цяпер цяжка мне і дрэнна
Галава гудзіць як млын
            А калі ты мне не верыш
            Іду з табою ў заклад 
            Бухаць  я  не буду  месяц
            Аддасі  мне свой аклад
Дай мне слова пабажыся
Прысягні  мне,  вось абраз
Калі  гэтак,  сёння  выпью 
Каб я жыў паследні  раз