Прокотилось горе полем...

Владимир Прохода
Прокотилось горе полем,
Увійшло в моє село,
Поєднало стогін з болем,
Розкидало всюди зло...

Не спитало: хто тут правий,
Чи на кому є вина?
Слід залишило кривавий,
Почало свої жнива...

Кров і сльози полилися,
Все палає у вогні,
Темні хмари піднялися
І застрягли в вишині...

Наступила ніч повсюди,
Боже, Боже, поможи,
Прошу я і просять люди,
Віру в тебе збережи...

Вже нічого не зосталось,
Не залишила біда,
Поглинає думи хаос,
Душі наші теж з’їда...


 П.В.М.      09.08.2014г.