Беларускую мову зберагае Касцёл

Инна Дорошкевич
На фотаздымку: Касцёл Святых Сымона і Алены

Беларускую мову  – зберагае Касцёл.
І гучыць там заўсёды магутнае слова.
Чысты, светлы і шчыры наш Добры Анёл
Асвятляе  шляхі,  – што наўкола.
Вы хацелі пазбавіцца знешняй турмы?
Перашкоды вам  – хто будуе?
Самі Душу сваю вы калісь праклялі…
А Анёл (?) – яе зноўку будуе.
Не (!) – неварта казаць  –
“прыйшоў час забыцця”(…)
Хто забыў пра сябе (?) – яго справы.
Я ж кажу вам: “Вяртайцеся!.. хопіць жыцця,
Каб паправіць, дый – знішчыць заганы”.