Саирадиз...

Камалдин Ильясов Кашкентви
Уьмуьрзавай лезги чилел,
Мадни хкаж хьурай винел,
Ви тlвар хьурай элдин мецел,
Саира вах, ширин ванцел.

Заз бегел я а ви чlалар,
Мадни кlиви хьурай лувар,
Лув це вуна дагъдин кукlвал,
Аквадайвал Саирадин чlал.

Ви шиирар гужлу хьурай,
Халкьдихъ галаз хъуьрез рахаз,
Виридаз вун кlан-шад хьурай,
Лезги чlалал цlарар акваз.

Гьа икІ тІимил тир гафарал,
За ви тариф гуз чарарал,
Зи гафар ваз хьурай  гьалал,
Лезгистандин гуьзел марал.

Тlалабзава агалкьунар вахъ,
Гьамишанда амукьрай чахъ,
Мадни мягькем яхъ лезги чlал,
Лезги халкь ашукь хьурай вал.

Камалдинан патай гафар,
Къени  рикlел кхьизава,
Къизилдинбур хьурай чlалар,
Ви шиирар  ширинзава.

02.08.2014
09:33