Таинственный мир Ли Чень Дао -16- Сумерки Дао

Кариатиды Сны
ЛИ  ЧЕНЬ  ДАО

Сутiнки Дао (http://www.stihi.ru/2014/07/02/6774)


                «Шляхетний муж
                знаходить дружбу за допомогою науки,
                а дружба допомагає йому
                утвердитися в людяності.»
                (Кун Фу Цю Цзи «Лунь Юй»)

На подвір’ї  кинутої домівки
Вчителя Куна три учні мовчазних,
Виконуючи давно забутий ритуал,
Вдягнені в біле, шукають стару істину
У знаках, накреслених на піску
Волоцюгою-вітром. Невже Небо
Закреслити вирішило
Шлях мудреців давнини?
Зірвану гілку старої сливи
Тримає в руках учень
Якому давно слід було
Стати Вчителем.
Але він не міг зрозуміти
Не тільки про що
Вчитель мовчав,
Але і про те, що він говорив.
Старі рукописи. Сутінки Дао.


***************************************


                «Благородный муж
                находит дружбу с помощью науки,
                а дружба помогает ему
                утвердиться в человечности.»
                (Кун Фу Цю Цзы «Лунь Юй»)

Во дворе дома учителя Куна -
Им брошенном - три ученика молча
Выполняют давно забытый ритуал,
В белых одеждах ищут старую истину
В знаках, начертанных на песке
Бродягой ветром. Неужели Небо
Зачеркнуть его решило,
Путь мудрецов древности?
Сорванную ветку старой сливы
Держит в руках один
Из них , он давно должен был
Стать Учителем.
Да вот не мог сообразить
Не только, о чем
Учитель молчал,
Но и о том, что он говорил.
СтарЫ рукописи. Сумерки Дао.