Веселий вiтер...

Серафима Марченко
Веселий вітер зрання на світанку,
Рахував в світлі літа кольори.
Та з сонячними променями ранку,
Колисав роси в гілочках верби.

У піжмурки грав в стеблах очерету,
Поміж травою берегом гуляв.
Навіював ранковому сюжету,
Велику кількість непочатих справ.

Він з течією, хвилі гнав на річці,
Та розважався пір’ячком птахів.
Немов по нотах, вітерець у стрічці,
В ефірі слав мелодією спів.

Квітучим лугом милувався в льоті,
Мчав стежкою неораних шляхів.
Вітався з куликами на болоті,
Торкався колючок великих реп’яхів.
 
Поміж дерев гуляючи в садочку,
Сушив в нім, теплим подихом росу.
Слав аромат малини з холодочку,
Запрошував у вранішню красу.

 




Изображение: