Ахт, нойн, цэн

Васыль Брыль-Кобзар
Фсэ! Дай тэ фш, шо ф тыбэ тычэ ж
С трубкы, мілы дзек.
Бо сузРель ф Сузанк цець

Зарэ шо я вам скажу!
В діда шышка зном чомусь.
А шэ вчора ж ны в Стрылка
А ны Дашц гурка й.

Шо ж такэе стало вдруг…
Прам комэдыя: вокруг
Зацікавылы й дывкы вш,
Шо нымы булы шч.

Да, вот Шчука в Карасю
Кажэ, Я тобі вжэ вдму ш!
От получыш зары й гуск у в якый Козуль!
А тут ходзяць дзяцільк кучм!
Я ж чогось увсэ во жду.
Ну, коб хто хоть загляНуль
Дэ во в майнэр нуль зь.

Ек жэ, ну-к, скажы-к хто тут,
Дед сов7 стары, бы бес,
РапТом Тому, кажэ, сЕв п
За 1 прыгСест.

Да! Такі дзела!..
Ну, наеўся Падл
Ды канфетачак. І бы спаў жа, как
І фсікда, пасля снеданьня з.

Ды не тут-та этта будзь!
Анька ГермМань в ЮпіТрув:
Ой, дашчыск-дашчыск 3-мцліў!
Дай ля мні млынців!

І ускочыў, гой, ля тый:
Шо говорыш? Мыць мыскы й?
Так мы зарэс, рас вуж тічк
Тут помыз раслінк!

Ну, зу7 Мій Шыз здурімш.
Так навБравСІК сыл
Од якыхся трубок бы ш
Да ізюмк в маслішч. І коб дотык нежный цыц –
Всэ! Уж был бы тычк.

А ведзь мнеска а ны й с хлібць.
Но лакрыць грам с тры ж.
Шо такэ? – пытае Кізьль. –
Хэ! Тобі скажы!

Ну, бо хто дэ з дохторів   
Знат сікРекТык Цігр,
Ек ці як амалаДзітц,
Каб даж с пыць вдруг дзіць.

Ха! КызЛар!.. Да дэ ж ты там?!
Ну-к, Бежок, сюда!
І хоть ты шэ но ВасьМачк,
Ой, ввальм тварРаГА Й!

Ню… не восем ж лят!
ВосьМага чысла
В Блізнеца душМанк.
Да хаця й дзіцятк ёсць узь незьна в Мняў.
Так і кажа: а… хвуя е ў папа?
А то Бога нам дорыць ён! Іш, Гад!
Больш не бум гуляць кала Ваша хатк!

Ну, круГОМ ракСврат!
Ат ГОМновск да РАВД.
Так і знай шо схваць за чубка й дзядка шч:
Так! Чаво, блін, пас парт…хы…занк ось там?
Ну-да, паспарт здал на тот сфет ат пЯнк ш.

Так шо снова таньчм
Гонды ў вёсцы с Таньк!