Ак каеннар, ник корыдыгыз? Марс Ямалеев шигыренэ ж

Ирида Акалы
Э мин белэм,ник корыйлар алар
Зифа буйлы яшел каеннар...
Кешелэрнен вэхшилэген кутэрергэ
Коч тапмыйча корый каеннар!!!

Донья тулы кайнар куз яшьлэре,
Гаделсезлек,усал колулэр,
Кабэхэтлек,юкка кан коюлар,
Кирэкмэгэн нахак хокемнэр...

Барысын да ничек кутэреп була,
Сыкранадыр безнен жир-АНА...
Тозлы яшьлэр барысы да жыела,
Булган матурлыкны корыта...

Эй кешелэр,туктагыз вакытында!!!
Куллар сузыйк бердэм дусларча!!!
Тату гайлэ булып жир шарында
Яшик бергэ-бергэ туганнарча!!!