Сама соб1 порадник

Лариса Рындова
Ти подумки   жалієшся   собі.
Кому ж іще? Сама собі  порадник.
Бо крик душі твоєї вдень, вночі-
То біль із серця,що тобі не зрадник.

Вона тобі дочка.А водночас - і ні.
Хіба ж вкладають матір в домовину?
Ту жінку,що дала  дочці  життя,
І сорок років любить як дитину.

Напевно,ти не все їй віддала...
Життя своє лишилось ще віддати.
Їй майже  сорок,а іще мала -
Бо не навчилась матір шанувати.

Картає словом,ріже все живе...
Хвороба,сльози - не її це драма.
Навряд чи жалість в  серці оживе-
Вона не знає вагу слова "МАМА".

Пробач її. Пробач - і відпусти.
Нехай іде в життя широким шляхом.
Та в день ,назавжди, коли підеш ти,
Вона заплаче під батьківським дахом.

То будуть ЇЇ сльози, біль, печаль -
І втратить зміст усе,усе навкрУги.
І зрозуміє вона піздно все, на жаль:
Немає мами ,що була їй  другом...

                травень-червень 2014