Таинственный мир Ли Чень Дао -9- Журавли...

Кариатиды Сны
ЛИ  ЧЕНЬ  ДАО

БІЛІ  ЖУРАВЛІ (http://www.stihi.ru/2014/07/18/748)
        «Вищі чиновники сказали: «Ви, правителю,
         любите журавлів, їм можна і наказати напасти
         на племена ді.» Племена ді напали на князівство
         і вбили князя І-гуна.»
                (Си Ма Цянь «Історичні записки»)


Білі журавлі
Летять до своїх гнізд.
Вони не солдати.
Вони не вміють вбивати.
Вони вміють співати пісні
Лише.
Вони вміють окриляти поетів,
Вони вміють розказати людям
Таємницю таємниць –
Про сутність буття –
Красу.
Але вони не солдати
Вони не вміють вбивати.
Не дорікайте ніколи
Білим журавлям.
Краще поспівчувайте.
Бо їхню пісню нині
Ніхто не чує…
Ніхто не розуміє…
Ніхто…
Тому свою пісню
Співають вони віднині
За хмарами.
Співають високому синьому небу.
Тільки воно зрозуміє.
Тільки воно…
 


***********************************************
ЛИ  ЧЕНЬ  ДАО 

БЕЛЫЕ  ЖУРАВЛИ
---------------------------
«Высшие чиновники сказали: «Вы, правитель,
любите журавлей, им можно и приказать напасть
на племена ди.» Племена ди напали на княжество
и убили князя И-гуна.»
(Си Ма Цянь «Исторические записки»)

-------------------------------------------------

Белый журавль
Летит к своему гнезду.
Журавлик не солдат.
Он не умеет убивать.
Он умеет только курлыкать
Песни.
Журавли окрыляют поэтов!
Журавли могут поведать людям
Тайну тайн про жизнь и смерть:
В Красоте - жизни
Сущность.
Совсем они не солдаты
и не умеют убивать.
Никогда не укоряйте
Белых журавлей.
Лучше посочувствуйте,
Ведь их пение сейчас
Никто не слышит...
Никто не понимает...
Никто...
И поэтому песню
Они распевают теперь
За тучами.
Поют высокому и синему небу.
Только оно понимает...
Только оно...