Мелкi дожджык сее

Вера Осыка
Мелкi дожджык сее,
Ветрык павявае,
Над пшанiчным полем
Коршун ўсё лятае.

Вызiрае мышку,
Каб падсiлкавацца
Мышка ўсё ж успела,
У норку схавацца.

Выглянула сонейка
Из-за цёмнай хмары,
Срэбрам заблiшчалi
Там за полем, травы.

Васiлькi, край поля,
Прыгожа сiнеюць.
Дожджыкам памытыя,
Кусты зелянеюць.

Жаваранак ў небе
Рулады выводзiць,
З доўгiмi нагамi
Бусел важна ходзiць.

(На белорусском языке)