Таинственный мир Ли Чень Дао -6- Волны...

Кариатиды Сны
ЛИ  ЧЕНЬ  ДАО

Хвилi озера Цiн Хай (http://www.stihi.ru/2014/07/01/5291)



Сонце високого Неба
Зазирає в таємні глибини
Озера давніх мрій –
Озера царства Шан,
Озера оленів Дай Бо.
Хвилі вітають вітер
Хвилі гойдають лотос
Білий як смуток Лі Бо.
Колись ці танці води
Ці слова озера
Споглядав імператор Пань Ген.
Нині хвилюють серце
Вони старого поета,
Нині їх тихий голос
Співає мені про Небо.


*******************************

   ВОЛНЫ ОЗЕРА ЦИН ХАЙ


Солнце высокого Неба
Проникает в глубинные тайны
Озера давних грёз -
Озера царства Шан,
Озера оленей Дай Бо.
Волны шепчутся с ветром,
Волны качают лотос
Белый, как грусть у Ли Бо.
Когда-то танцам воды,
Тем озерным словам
Внимал сам император Пань Ген.
Ныне трепещет сердце
Здесь лишь поэта старого ,
Слыша их тихий голос
Поющий про Небо мне.