Love

Виктория Бриз
She was for him that dark night, that bright light!
Dawn gentle, dew in grassy carpet under his feet. But,
He as flowers brought together her in expensive bouquets,
Justin wasn't sparing, giving her away to all who passing.

She has been the sand desert  in his dried-up throat,
A sip of water in a forest source. Live liquid.
Justin tried to cough out her completely ,
Or drank that greedily, as the traveler mislaid in a thicket.

She has been the sea boundless,deep, languid, 
She drown even his soul his overheated mind, and head,
Forced down him from feet, an ice gusting wind, 
And he breathed it, ate it, as if a daily bread.

и на русском:

"Любовь".


Она была для него то темной ночью, то ярким светом!
Рассветом нежным, росой в травяном ковре пред его ногами.
Он как цветы собирал ее в дорогие букеты,
И не жалел, раздаривая всем проходящим.
 
Она песком пустынным свербила в его пересохшей глотке,
Глотком воды в лесном роднике являлась.
Он то пытался ее бесследно откашлять,
То пил взахлеб, как путник затерянный в чаще.

Являлась морем безбрежным, глубоким,томным.
Топила разум его, разгоряченный, и даже душу!
Сбивала с ног его, ледяным порывистым ветром,
А он дышал ей, питался ею, словно хлебом насущным.