Укра но, барвiнковий краю!

Вера Павловна Хвостик
Україно, вiльная країно,
Вiрую я в тебе лебедино.
Українцiв приспану родину
Пiснею збуджу. Вiр лише сину!
Я тебе не зраджу, не покину...
Встань з колiн-бо, ненько-Україно!

Приспiв:
Україно, барвiнковий краю,
Бути тобi, рiдна, земним раєм!
Засiвай лани добром i миром;
Вчи дiток своїх любити щиро.
Захистиш убогого, слабкого, -
Будеш i сама спасенна Богом.

Ти лиш в тому, люба земле, винна,
Що багата, гарна i гостинна.
До прогресу поступ твiй невпинний,
Голос правди твiй до Бога лине.
Не зневiрсь в народi й на хвилину,
Будь йому Вiтчизною, Вкраїно!

Приспiв:
Україно, барвiнковий краю,
Бути тобi, рiдна, земним раєм!
Засiвай лани добром i миром;
Вчи дiток своїх любити щиро.
Захистиш убогого, слабкого, -
Будеш i сама спасенна Богом.

Из книги "Мелодiя серця" 2008 год