Жаложахи

Ольга Марчевская
                "..і врешті-решт
                збагнули на полицях,
                що схиблений поет —
                анальфабет".
                Василь Рябий. "Жалоколаж".



Квадроморок на обличчі,
Квадросум похмурих вік.
Квадрообрій потойбіччя
Жалоскипом жовтих рік.

І зриває, рве полотна
Заздрість зорянокомет.
Закипа імла болотна —
Шизосюр анальфабет*.

Задирає ноги вгору
Квадробока хижа лють.
Подолати крутогори
Жаложахи не дають.



*Анальфабет - неписьменна, неграмотна людина.