Чарпана т1аьхьах1иттича

Ильмади Цоккуев
Чарпана т1аьхьах1иттича

Шовкъан чарпах безам тарбеш,

Вовшахкхийти къона шиъ,

Дегнаш-- чучча, вовшийн ц1арт1ехь

Беттанаш а девли,--биъ...

Кхин ца тоьи довха дешнаш,

Хьестарех а дуьйли хи.

Доьзалх бухаюьтуш херцарш,

Кхолламо шен хьукма ди.

Маржа йа1, шу, сонта г1улчаш!

Жам1аш--дагахьбалламен.

Харцлуьй, тешна, полан г1уьлгаш,--

Вай и дагахь латтадей:

Ирсан варда харццале,

Отуш кхоллам ангалин.

Ваьшна кхагар 1атккъале,

Хаьдча ирсан гаьнгали.