Раст лаеджы куыст

Алан Гаев
Иры заеххаен аез даен-хъахъкаенаег!
Стъалытимае пъагон.
Хъахбай аемае гаенуаейгаенаег,
Маенаен фаефидынц хъалон.

Тызмаег у гормонтаем мае каст,
Здахын саем царды тигътае.
Ниуаент,каенаент цъаехахст,
Цаеугае сын наей аенаестигъгае.

Фсаест у мае нард гуыбын,
Роныл сау дамбаца тъыст.
Адджын мыдау искаей зын,
Уый у "аецаег"лаеджы куыст!

Маенае таерхонылаег `суон,
Хъаездгуытаен бынтон хаестаег.
Стигъаег-лаегмар мын  хицон,
АЕхца хаессы йаехаедаег.

Маегуыр йае даерзаег хаедоны,
Пайда маенаен наеу йае рыст.
Дзыназдзаенис ахаестоны.
Уый у "раст"лаеджы куыст!

Хуымаетаег адаемы аефхаер,
Каен хынджылаег заердиаг.
Никаей хъаеуы сае саер,
Уадз 'ма каеной аердиаг.

Маегуртаен у - хинысырд,
Комдзог аемае аенаегъдау.
Хицаудтаен у - сыдзыбырд,
Суыдзынае дыдаер хицау.

`Вдаерздзынае искаей бын,
Кусаегаей 'мбаехсдзынае мызд.
Адджын мыдау искаей зын,
Уый у "уаездан" лаеджы куыст!