Сонечко моe ти...

Татьяна Ахинько
            
           Мамі моїй любій присвячую.

      Сонечко моє ти, доню моя люба,
      Так казала часто матінка мені,
      Ти моя маленька, ти моя голуба,
      Цілувала ніжно рученьки мої.

      Зичила ти щастя рідній своїй доні
      Та лише бажала ти прямих доріг.
      У теплі зросла я, у твоїй любові,
      З часом залишила батьківський поріг.

      На шляхах далеких я шукала долі,
      Мріяла про щастя у своїм житті
      Падали дощами на мої долоні
      Суміші незвані з різних почуттів.

      Де моє дитинство? Де ти, моя нене?..
      Кануло у вічність, все давно пройшло.
      Дні,роки минають, плинуть мимо мене.
      Щастя заблукало, стежку не знайшло.