Т1аккха цо элира...

Ильмади Цоккуев
Т1АККХА ЦО ЭЛИРА...

Пашаев Нурдина

Тоьхна охьавилли дас

Шен цхьаъ бен воцу во1

(Цахууш, тилкхазло яьлла).

Лазийна 1уьллушверг

Г1аттавеш, боху цо,

Къахетар коьрте а даьлла:

"Ванах, к1ант, нисдаллал

Нислуш сан хилча,

Хьо лазош тохар,

Велира хьо ас лаьцна

Вайн-атта вог1уш,

Ненан гихь мохь хилар

Бен- башха доцуш;

Х1усамехь хиъна 1аш

Хьайн хьешел баьрчехь;

Воккхастаг к1оршаме

Човхор хьох даьлча;

Йе нехан бахамна

Тиебачохь лаьцна;

Ямартло йан кийча

Волчохь т1екхаьчна...

Ва суна х1ун хаьа,

Дага уьш дог1ий..?

Айса хьо 1овжоро

Сан-м дог ма дохий".

Т1аккха цо элира:

"Дера ма велира...

Делира сох тохар-ам хьуна,

И бахьнаш ма луолахь суна".