***

Евгений Пешко
смерці позірк, подых, покліч -
спакушае, кліча, маніць,
асабліва, калі знаеш -
што ты спец, па няўдачах.

па жыцці тваім лязом
лёс, як брытваю, прасекся
ты ніхто, ні чый... ні свой,
кудысь розум, твой , падзеўся

будзеш рухацца? як хочаш!
гаварыць, так гаварыць...
усё што робішь - гэта словы
хопіць толькі іх рабіць!