Роден край, ти си важен за мен!!!

Мария Комарова 3
Места на света има много чудесни
Славни са те и на всеки известни.
Туристи събират,държави прославят
С разкрити прегръдки вратите отварят.

Аз много пътувам,с хора се срещам
Видях уникални,различни неща.
Но радост голяма душата усеща,
Когато на село съм тук,удома.

Години минават ,живота все бърза.
Човекът към истина е устремен.
Но сигурна съм че кораво ме свързва
Родния край,що е важен за мен!

Тук топли усмивки на българи мили
Зараждат във мен топлина и любов.
Хората имат вяра и сили,
Всеки от тях е на подвиг готов!

Умеят да работят и също да спочиват
Наливат руйно вино и баници печът.
А всяка неделя в църква отиват,
Молитвите сърдечни до Бога летът.

Щом песен игрива запали сърцата,
Моми и ергени завиват хора.
А вплетена българска роза в косата,
Кат символ на радост ,тук ни събра.

19.03.2014г