Ихьтин заман я къе

Шахмардан Арран
Неда, къвада гьарам зат1ар за гьамиша шириндакваз,                Дуствиликай, касвиликай тостар лугьуз хуш къведа заз.                К1валах к1еве ак1ай ч1авуз, жуван чандал чан аламаз,                Ярар, дустар дарда туна хелвет катдай заман я къе!                Виждан, гъейрет маса гана девлет к1ват1дай заман я къе!


Дуст жибин я, пулни далу,  вун инсанрал ч1алах жемир,                Зегьмет ч1угваз, шурни фу нез гьахъ гафарал алдах жемир,                Эрекь, чехир хъун тавунвай и патара булах тамир.                Лугьумир хьи, нефсет1 я зун, чара ат1ай заман я къе,                Виждан, гъейрет маса гана девлет к1ват1дай заман я къе! 


На институт къутяхайт1ан, акьул къведач а ви кьилиз,                За кьве класс к1елнавачт1ан, йикъа къвезва рузи гъилиз,                Абур, гьая вуч зат1ар я? Регъвуь жедач и зи чиниз.                Илим, савад тур на жуваз, крар кьац1ай заман я къе,                Виждан, гъейрет маса гана девлет к1ват1дай заман я къе!


Къенин юкъуз лезги ч1алал к1елун-кхьин айиб кар я,                К1валин къене урус ч1алал "общаться" жен важиб кар я,                Хтулризни дидед ч1ал ваъ, и ч1ал чирун зи икърар я.                Лекьер кьена девран хьана пехъер хтай заман я къе,                Виждан, гъейрет маса гана девлет к1ват1дай заман я къе!

Везифаяр къачун патал зун чарадаз лап лук1 жеда,                Гишин хьана лекь жедайкьван ац1ай багъда лап нуьк1 жеда,                Варлу касдин к1аник квай джип машиндиз шуруп1 жеда.                Эгь! Дак1ан я жуванбур заз, бахтар хтай заман я къе,                Виждан, гъейрет маса гана девлет к!ват!дай заман я къе!



Алпан, Алпан лугьуз куьне зи "мозгияр" мийир харап1,                Цайлапанди ягъурай куьн, вилер хьана ц1арап1-ц1арап1,                "Современны" девир кеф я, а Шергиран амач к1араб.                Халкь ахвара ава к1еви, жибин ац1ай заман я къе,                Виждан, гъейрет маса гана девлет к1ват1дай заман я къе!