Бонджынтае - Элита

Алан Гаев
Цард фаеуынгаег, ныссау бон,
Мургай уаей аерцыдтае Ирыстон.
Цаелуарзаег гуыбынты фаедыл,
АЕгомыг лаеууыс зонгуытыл.

Дае "бонджынтае",дае "гуыппырсартае"
Фесдаерынц маескуыйаг сыдзынаердтае.
АЕввонг аехцатыл тонынц каераедзи,
"Аланты" номаей буц каенынц саехи.

Хохаей,быдыраей наей заехх.
Хины аелдаерад - баеллаех.
Фехаелы,дам,хидураей маесыг.
Зды-наемыг сын фестаед нае цаессыг.

Се`гъдаеудтаей нал у нае бон,
АЕдфыддае `стонынц хъалон.
Лаедаерсы сае къаепсыртаей туг,
Раестдзинады баесты-фыддуг.

Дин у ныр хъаездыгдзинад.
Фыдаелты фаедг сси аенад.
Саерибары ингаен тынг арф.
Нае фыдбылыз-уыдонаен царв.

"Тыхмитаен-хсардзинад хос"
Ныззардзаен заеллангаей `рдынбос.
Каерддзаемаей сласын хъама
Афон аерцаеудзаен цыма?