Galbut Bachardene pasnigo

Лайма Дебесюнене
                Saparmuradui Ovezberdyjevui

Galbut Bachardene pasnigo,
Kai i pasauli atejai.
Vasario pugos bryde gal paliko,
Kad eiti butu kuo lengviau...

Tas Tavo kelias juodai baltas
Lyg nespalvotame kine.
Gal ji spalvinti geltonai
Lyg Karakumu smeli audroje.

Tau tiktu Kaspijos melsvumas
Ir musu pievu zaluma,
Ir gintarinis Baltijos pajuris,
Jurates ir Kastycio legenda.

Tas Tavo kelias juodai baltas,–
Juk dziaugsmas ir gela kartu.
Ir ko daugiau patirti lemta,
Nepasakysi siandien Tu...

Tikru draugu turejai, regis,
Bet mes pamirsome kazkaip,
Dabar pajute savo kalte,
Negalim zodzio Tau istart.

Kaip sauktum, klyktum – neprisauktum...
Tu isejai labai toli...
Tegu puga, uzpuscius kapа,
Ramybe amzinа suteiks...
2010 02 21