Уява

Виолетта Гнедаш
У ніг моїх кіт про котяче муркоче,
Я - в плетиві чорних і сірих тіней.
Сиджу на краю території ночі
І мрію про казку й крилатих коней.

Залишила в світлі образи дівочі,
Реальний, яскравий, безжалісний світ.
Серпанок м’який території ночі
Мене огортає й дарує політ.

Під місячним сяйвом копитом тупоче
Крилатий Пегас, що підняв у політ.
Розкрита мені територія ночі –
Такий таємничий, привабливий світ.

«Ця дівчина дивна, чого вона хоче?» -
Так скажуть, можливо, дорослі мені.
Я вільна, натхненна у темряві ночі,
Я світом мандрую, я інша у сні.

Розкута, відверта, відкрита, а очі
Розкриті назустріч зірковим вітрам.
Мене перетворює магія ночі
На птаха і крила дарує рукам.

А ніч таємниці на вухо шепоче,
Там б’ють водограї з емоцій і слів.
Я – бранка, навічно в полоні у ночі:
На волю не хочу зі світу віршів.