Мачеха - Украина

Елена Гаврилястая
Ти не ненька, Україна,  яка з тебе мати –
Ти чужинцям дозволила  дітей  убивати.
Ти усіх розділила на своїх та нерідних,
Ти  вклонилась  заможним – ганьбиш люто бідних.
Тих, хто кров’ю своєю наповнював ріки,
Щоб свободу здобути для Вітчизни навіки,
Ставиш їх на коліна,  як холопів з панами –
Зараз ти зустрiчаєш ворогів рушниками.
Не лишилось у тебе ні синив, а  ні дочок,
Лиш загарбники кляті твій ламають садочок.
Палять села та хати, та міста руйнують
На  кістках твоїх,  Україно, охоче станцюють.