МАМА

Козлова Лидия Деенкова
О, рiдна матiнько моя
Як я радую,
Дiвлюсь я в очи – два крыла
Тобой любуюсь.
             О, рiдна матiнько моя.

Поглажу рученьки твои,
Загляну в очи,
Побачу в ных лита свои,
И дни, и ночи.
             Побачу в ных лита свои.

Ты вспомны матiнько моя,
Своих диточок,
Як собыралась вся ридня
В твий дом-куточок.
             Як собыралась вся рiдня.

Ты ж вспомны, матiнько  моя,
Як ты качала
В колыски пэршее дитя,
Писню спивала.
              В колыски пэршее дитя.

О, як лытят, лытят года
Ны знают лэжки
И щоб взвырнуть их навсигда
Нэмае стэжки
                О, як лэтят, лэтят года

И як хочу я тi года
Взвэрнуть обратно,
Колы ты була молода
Красива, статна.
                О, як хочу взвырнуть года.

Я чудни волосы твои
Заплэту в косы
И в думах я пиду в гаи
В холодни росы.
                О, чудни волосы твои.

Я вси морщiночки твои
Рукой разглажу,
А в ранних писнях соловьи
Нам всэ расскажут.               
                Спивают в рощах соловьи.

Дывлюся в очи, волошки
В ных цвит сховалы.
Подай же, мамо, двi рукi,
Що труд позналы.
                Дывлюсь я в очи-волошки.

О, ридна матэнько, просты,
Просты нас разом,
Колы мав будь от колготы
Застлыл наш разум
              О, ридна матынько, просты.