В серпнi

Натали Амар
Заквітчане літо, ти знов промайнуло,
Стрімке і яскраве, як спалах зорі.
Вже ночі холодні в останній притулок
Де літнє тепло, тягнуть руки свої.

Останнії мальви стоять, як прощання
Із сонячним святом, що майже пройшло.
А осінь вже фарби готує печальні,
Щоб взятися знов за своє ремесло.

І пензля зануривши в жовто-червоне,
Вона розмалює дерева в садах.
І лисття обтрусить. І місто потоне
У терпко-солодкого диму клубах.

А літо залишиться в посмішках з фото,
В засушених яблуках і чебреці...
А потім відступить зимова дрімота
І в місто вірвуться весни прапорці!)