Усещане за лято

Павлина Станчева
В детството  много обичах
по поляните боса  да тичам,
във високи треви да се сгушвам,
в песента на щурче да се вслушвам.

Споменът пак ме повежда -
и в тревите зелени се вглеждам,
но се питам дали ми прилича,
както някога боса да тичам?...