Чудесна галявина

Лариса Лорнет
На галявині веселка
Розплескала кольори
І надхнення, і забавка
Для всієї дітвори.

Наче хтось торкнувся пензлем –
синьо тут, а там жевріє.
Ця галявина чудесна,
На ній кожен про щось мріє:
Осьбарвінкові сутінки,
Ніби річка , - синьо так
Крізь суцвіття материнки
Червоніє пишно мак.
Від волошки до ромашки
«Жу-жу-жу!» - пірнає джміль.
Зранку в мандрах всі комашки,
Влітку в них нема  неділь!