Дивний плiд. Billie Holiday - Strange Fruit

Алёна Собокарь
Дивує цей південний плід:
Є кров на вітах, є і під,
Бриз обіймає чорний труп,
Родять тополі дивний фрукт.

В пейзажі Півдня – справжній страх,
Він – гниль у роті та очах,
Ховаючий магнолій цвіт
Вогонь понівечених літ.

Цей плід – для ворона та сліз
Дощу. Хай дме на нього бриз,
І сонце і дерева хай
Жорстокий знищать цей врожай.