Пророк

Светлана Чебанова
Чи знаєш ти, яка дзвінка печаль,
Неначе в горах одинокий постріл?
Ні, не жалій мене. Не жаль
Того, хто має очі серця гострі.

І тими гострими, як леза, крізь блакить
Він бачить сльози, що ніхто не бачить.
- Мій Боже, як Тобі болить,
Все те, що потім нам в Собі пробачиш...

Ні, не жалій. Мені вже зазвичай
Терниста ця і нелегка дорога.
Чи знаєш ти, яка гірка печаль
Дзвенить у серці кожного пророка?
05.06.14